Loodgieter onderhoud

Een veilig en goed onderhouden object draagt bij aan uw comfort.

Het onderhouden van een object bestaat uit verschillende werkzaamheden. Daarbij maken we onderscheid tussen klein en groot onderhoud. Bij klein onderhoud kunt u denken aan het bijvullen van de cv-ketel, verstoppingen verhelpen en schilderwerk. Groot onderhoud omvat zaken als het repareren van daken, het plaatsen van isolatie of het vervangen van de keuken. Hieronder vindt u tips voor het onderhouden van uw object.

Tips voor het onderhouden van uw object.

Tip 1: stel onderhoud niet uit

Het is belangrijk om uw woning planmatig te onderhouden. Uitstellen zorgt voor toenemende kosten. Dit is niet alleen noodzakelijk voor een veilige en prettige leefomgeving. Het is ook wettelijk verplicht. Bovendien wordt schade aan een object niet vergoed door de verzekering als het komt door achterstallig onderhoud.

Tip 2: pas de klokthermostaat aan en vul de cv-ketel bij
Als het kwik stijgt, hoeft de verwarming niet meer te gloeien. Daarom is het zinvol om de instellingen van de klokthermostaat in het voorjaar aan te passen. Dat is ook een mooi moment om de cv-ketel te controleren en bij te (laten) vullen.

Tip 3: check het schilderwerk
Houtwerk kunt u elk jaar het beste schoonmaken met wat sop. Terwijl u dat doet, controleert u of er geen scheuren, kale plekken en barsten zijn ontstaan. Als bij het schoonmaken de verf afgeeft aan het schoonmaakdoekje, is opnieuw schilderen noodzakelijk.

Tip 4: profiteer van het 6%-tarief
Het onderhouden van uw woning kunt u zelf doen, maar u kunt het ook uitbesteden. Vanaf 1 maart 2013 is het uitbesteden van onderhoudsklussen extra aantrekkelijk, omdat u voor veel werkzaamheden geen 21% maar 6% btw betaalt. Dit houdt in dat u tegen lagere kosten uw woning kunt opknappen. Deze moet dan wel ouder dan 2 jaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Tip 5: maak de wasdroger schoon
Een schone en stofvrije wasdroger is belangrijk omdat het de droogtijd tot een minimum beperkt en brandgevaar vermindert. Maak daarom na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon. Ook kunt u jaarlijks het hele apparaat stofvrij laten maken door een witgoedservicebedrijf.

Tip 6: ventileer uw kruipruimte
Een goed geventileerde kruipruimte voorkomt stankoverlast en huiszwam die houten vloeren aantast. Reinig daarom regelmatig de open voegen in de gevel.