Dakpannen

Niet alleen dakbedekker, maar ook dakkenner.

Verleijsdonk BV is een expert op het gebied van dakbedekken en op het aannemen van totaalprojecten. Wij kunnen een compleet dak, van ontwerp tot en met het plaatsen van de schoorsteen, voor u verzorgen;

  • voor ieder dak een passende oplossing;
  • is niet alleen dakbedekker, maar ook dakkenner. Door de ruime ervaring in het aannemen van totaalprojecten kunnen wij u uitstekend adviseren over alle aspecten van het dak, maar ook over bouwfysica en het ontwerp;
  • heeft ervaring met diverse typen daken, zoals de hellende en platte daken

Bij Dakspecialist Verleijsdonk BV bent u aan het juiste adres voor daken van alle soorten en maten. Wij hebben namelijk én de kennis én de vaklui onder één dak.

DAK-APK

Tijdens deze geheel vrijblijvende dakcontrole inspecteren wij uw dak en kunnen direct eventueel kleine reparaties uitvoeren.
Op basis van een dakrapport schatten wij in of er problemen zijn te verwachten op de korte en de langere termijn.
Een prettig idee!

Verleijsdonk BV werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Wij verzorgen oplossingen voor: nieuwbouw en renovatieprojecten voor utiliteitsbouw, woningbouw, tuinbouw, kantoren, zorginstellingen, horeca, scholen, de industriële sector en de particuliere sector.

U staat voor de keuze gebakken dakpannen of betonpannen. Wij krijgen deze vraag vaak gesteld. Hierbij een korte uiteenzetting van de twee mogelijkheden:

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden gemaakt op basis van gebakken klei.
Dat maakt keramische dakpannen bijzonder duurzaam. In feite gaan deze dakpannen een leven lang mee. Keramische dakpannen zijn toepasbaar bij nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsbouwwerken met dakhellingen afhankelijk van het panmodel al vanaf 15 graden.

Betonpannen

De toplaag van betonpannen is aan slijtage onderhevig. Deze wordt steeds grover en de frisse kleur van de eerste weken verdwijnt langzaam maar zeker. Doordat ze steeds grover van oppervlakte worden blijft vuil hardnekkiger achter. Los van het feit dat dit vuil het dak uiteraard niet fraaier maakt zal deze laag een goede voedingsbodem vormen voor algengroei. Het betondak zal sneller groen worden.

Voordelen dakpannen

De voordelen van keramische dakpannen zijn de jarenlange bescherming tegen de meest extreme omstandigheden.

De voordelen van de betonpan is dat deze sneller te verwerken zijn en qua prijsstelling goedkoper tov de keramische dakpan. Daarbij zijn betonpannen over het algemeen flexibeler qua maatvoering omdat ze geen kopsluiting hebben.

Toepassing van dakpannen op verschillende dak-typen

Kort door de bocht bestaan er eigenlijk 2 soorten daken; het hellende dak en het platte dak.
De hellende daken (schuin aflopende daken) komen het meest voor in Nederland. Deze zijn vaak ook goedkoper dan de platte daken.

Een zadeldak is een eenvoudig dak bestaande uit 2 dakvlakken die hellend tegen elkaar geplaatst worden en samenkomen in de nok. De gevel tussen deze dakvlakken noemt men de topgevel. Het zadeldak heeft een variant, deze wordt het geveldak genoemd. Bij dit type dak wordt het dak tussen 2 gevels geplaatst. Weer een ander type dak is het wolfsdak waarbij de smalle gevels worden voorzien van korte, schuine vlakken.

Een lessenaarsdak bestaat uit 1 dakvlak. Het lijkt op een plat dak dat schuin geplaatst is. Dit daktype wordt vaak gebruikt voor een aangebouwde garage of tuinberging.

Een schilddak bestaat uit 4 dakvlakken. Vaak zijn twee van deze dakvlakken driehoekig en de andere 2 trapeziumvormig.
De dakvlakken komen samen in de nok.